Vajinismus Hipnozla Tedavi Edilebilir Mi?

Vajinismus, cinsel ilişkide penisin içeri girmesine yönelik girişimde bulunulduğunda, vajina girişinde bulunan kasların ya da bu kaslarla beraber, bacakların tüm kasların  istem dışı kasılması durumudur. Öyle bir kasılma ve kapanma durumudur ki cinsel birleşmenin gerçekleşmesini imkansız hale getirir. Bu durum korkulu, ağrı ve acı verici bir süreçtir genellikle.. Zamanla çiftlerin ilişkilerini de zora, çıkmaza sokabilir.

Kadınların cinsel hayatlarındaki konfor, ilişkilerindeki mutluluk için vajinismus probleminin aşılması çok önemlidir ve bu aynı zamanda erkeğin de dahil olduğu bir problem olduğundan , vajinismusu sonuç itibariyle bir çift problemi olarak algılamak gerekmektedir.  

 

TAMAMEN PSİKOLOJİKTİR

Vajinismusun ortaya çıkmasının sebepleri çok çeşitli olabilmekle birlikte artık net olarak bilinmektedir ki, vajinismus  psikolojik kökenli bir sorundur.

Bu sebeple, zaman zaman danışan hikayelerinde rastladığımız aşırı alkol alıp sarhoş edilerek, anestezik ilaçlarla uyuşturularak cinsel ilişki yaşama ya da cerrahi yöntemlerle vajinaya müdahale gibi dış müdahaleler sonuçsuz kalmaktadır. Çünkü vajinismus psikolojik bir problemdir ve sorunu yaşayan kadın, alt zihninde cinsel ilişkiye dair dehşet düzeyinde korkular yaşamakta ve yaşadığı bu büyük korkuyla istemsiz kasılmaktadır. Hipnoz uzmanı vajinismusun tedavisinde bilinçdışı zihne yerleşmiş bu korkuların aşılmasını sağlayan yöntemler kullanır ve kişilerin korkularını aşmalarını sağlayarak, rahat, relaks bir durumda partnerleriyle kolay ve mutlu bir ilişkinin yollarını açar.

Ayrıca, tüm ağrıların bertaraf edilmesinde çok etkili olan  hipnozu kullanarak, ağrılı ilişki yaşayan, ilişki esnasında acı hisseden, ilişkiye girdiği halde bundan acı duyan   kadınlar da hipnoterapiyle özüme ulaşmaktadır..

 

Peki vajinismus nasıl tedavi edilir? Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, vajinismus için hipnozun önemine değindi:

HİPNOZ VAJİNİSMUS TEDAVİSİNDE NASIL YARDIMCI OLUR?

“Hipnozun, sadece vajinismusu değil, isteksizlik, orgazm bozukluğu, erken boşalma, sertleşme sorunları gibi  birçok cinsel sorunu çözmede çok etkili bir yol olduğunu belirtmek gerekir. Hipnoterapist, sorunun temel nedenini belirlemek ve kalıcı bir çözüm sağlamak için danışanla güvene dayalı uyumlu bir iletişim geliştirir ve danışanların fiziksel ve zihinsel gevşemesini sağlayarak belirli düzeyde bir trans durumu oluşturur. Danışan trans durumundayken bilinci tamamen açıktır ve hipnoterapistlke sohbet durumundadır. Daha sonra kişinin partneriyle birlikteliğini riske atan, ilişkiyi kaosa çeviren vajinismusun sebeplerine yönelik bir terapi süreci oluşturarak, sorunun kökündeki nedene iner danışanın bunu aşmasını, cesaret ve güvenle kendini güçlü hissetmesini sağlayarak, terapist danışana güvenli , huzurlu ve keyifli bir ilişki yaşama becerisini  kazanmasının yollarını öğretir. Ortalama 6- 8 seansta sorun genellikle aşılmış olur.

Sonuç olarak, uygulanan hipnoterapi sayesinde kişi cinsel ilişkiye dair bütün olumsuz deneyimleri, korkularını aşarak, ilişkiden  alınan hazza ve mutlu bir ilişkiye daha fazla odaklanır. Bu ise çiftlerin mutluluğunun temel unsurlarındandır.

Vajinismus, ağrılı ilişki vb  sorunununuz varsa, hipnoz sizin için etkili ve hızlı bir çözüm olabilir. Bunun için özellikle cinsel sorunlar konsunda deneyimli bir hipnoterapistle görüşmeniz sizin yararınıza olacaktır. Bu problemi aşmanız mümkün.

Ad & Soyad
E-Posta
Yorum