Uykusuzluğa Karşı Hipnoz

HİPNOZ UYUMANIZA YARDIMCI OLABİLİR Mİ?

Uykusuzluk günümüzün en büyük sorunlarından biri. Dünyada birçok insan uykusuzluk problemi çekiyor. Peki uykusuzluğa ne iyi gelir? Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, uykusuzluğa karşı hipnozu öneriyor.

Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, hipnozun daha iyi uyumanıza ve yataktan yenilenmiş bir şekilde uyanmanıza yardımcı olabilecek şaşırtıcı özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Hipnoz,uykuya dalamama, çok erken uyanma, uykusuzluk veya uyurgezerlik gibi çeşitli uyku bozuklukları ile mücadele eden insanlar için yararlı bir yöntemdir. Uykuya dalmanın en temel şartı rahatlamış bir beden ve zihne sahip olmaktır. Travmatik olaylardan kaynaklanan bir takım psikolojik sebepler ya da günlük hayattaki stres koşulları uykusuzluğun temel sebeplerindendir. Stres ise hem bedeni, hem zihni gerer, zihin sürekli stres unsurlarıyla meşgul olduğundan kişiler gece boyunca kalitesiz bir uyku yaşantısına maruz kalırlar.

Değişik şekillerde uykusuzluk (insomnia)sorunu yaşayan insanlar için hipnoz hem bedenin ve zihnin gevşemesini sağlamak için ideal bir yöntemdirhem de stres kaynaklarının aşılması, sebeplerin ortadan kaldırılması suretiyle uyku sorunlarına kalıcı bir çözüm olabilir.

Hipnoz, doğası gereği alfa frekansı ile zihinsel süreçlerde var olur. Alfa freklansı ise, uykuya dalıvermeden önceki gevşemiş zihinsel haldir, yani hipnoz doğası gereği uykuya yakın bir rahatlama evresi olduğundan uykuya dalmayı çok kolaylaştırır. Ayrıca yavaş dalga uykusunda (derin uyku) geçirdiğiniz süreyi yüzde 80'e kadar artırabilir. Bu anahtar öneme sahiptir, çünkü derin uyku hafızanın güçlü kalması ve genel vücutsağlığı açısından önemlidir. Derin uyku sayesindedinlenmiş hissiyle uyanırsınız.

Uyku problemlerini çözmeye yardımcı olmak için hipnoz kullanan kişiler genellikle birkaç seansta sonuçları görürler.

UYURGEZERLİK VE UYKU TERÖRÜ HİPNOZLU ÇÖZÜM

Hipnoz, uyurgezerlik problemi için de önemli bir çözüm yoludur. Bir uyurgezer, ayakları yere çarptığında uyanmayı hipnotik TELKİN yoluyla öğrenebilir. Bununla beraber, çocuklarda daha sık rastlanan ve uyku halindeyken yataktan kalkıp, kendinde olmadan kaçma, ağlama, haykırma gibi hallerle kendini gösteren uyku terörünün temelindeki sebepler de hipnoterapi, ile berteraf edilebilir.

NASIL UYGULANIR?

Zannedilen kirli bilgilerden  farklı olarak hipnoz, sallanan cep saatini izleyerek gerçekleşen bir bilinç yitime durumu değildir. Bunun bilimsel hipnozla hiçbir ilgisi asla yoktur. Çevresel faktörlerden koparak iyi bir kitaba dalma şeklinde tanımlanabilen ve transa benzeyen bu duruma genellikle hipnoterapistin verdiği sözlü telkinlerle ve hayal gücüyle hipnoterapistin yönlendirmesiyle transa geçilir. Hipnoz durumundayken kişinin bilinci açıktır ne uyku vardır ne bayılma. Hipnozdaki kişi hipnoz uzmanının sorularına isterse cevap verir, istemezse vermez; istediği an gözlerini açıp sürece son verebilir. Kontrol kişinin kendisindedir. 

Hipnoz konusunda eğitimli bir psikolog ya da hekim modern psikolojinin tüm imkanlarını hipnoz bağlamında değerlendirir ve insanların ortalama 6-8 seansta sorunlarından kurtulmalarını hedefler. Genellikle başarı şansı yüksektir.

Ad & Soyad
E-Posta
Yorum
  Sultan dal   2022-01-13 15:53:51
Uykusuzluk için ihtiyacim var