Panik Atak, Panik Bozukluk; Anksiyete İçin Hipnoz Tedavisi (Hipnoterapi)

Panik atak ve kaygı bozukluğu nasıl hipnozla yenilir?

Son yıllarda yapılan araştırmalar hipnoterapinin stres, korku ve endişeyi azaltmada yardımcı olduğunu gösteriyor. Panik bozukluk belirtilerini düzeltmeye yardımcı olmak için de hipnoz son zamanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Hipnoz altındayken, hipnoterapinin sağladığı birçok yöntemle panik bozukluğu olan kişiler yaşadıkları büyük korkuların sebeplerini anlama ve onlarla başa çıkma becerilerini geliştirme imkanı bulurlar.

 

Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, panik atak ve anksiyetenin hipnozla tedavisi hakkında şu bilgileri verdi:

 

“Hipnoz sırasında, hastanın rahatlamasına yardımcı olunur, bu rahatlama mümkün olabilecek en iyi fiziksel ve zihinsel gevşeme ve trans durumudur. Kişi trans altında kendini tam bir güvende hissedecek şekilde konumlandırılır. Danışanların panik nöbet esnasında yaşadıkları sıkıntıya odaklanan hipnoterapist, güvenli bir trans zemininde kişinin endişelerinin nasıl ortaya çıktığını, yaşadığı panik durumunu bire bir gözlemler ve bu kaygıların kısa sürede  düşürülmesini sağlayarak, sebeplere odaklanır. Geçmiş anılar, çocukluk deneyimlerinden başlayarak gözden geçirilir ve travmatik yaşantılar varsa onarılır, danışanın güçlendirilmesi ve aşma becerisi kazanması sağlanır. Devam eden seasnlar boyunca birçok psikoterapi yönteminden farklı olarak danışan hızlı bir ilerleyiş ve rahatlama yaşadığını fark edebilir. Hipnoterapi seanslarının ana amacı, kişilerinin duygu yönetimi becerisi kazanmalarını sağlamaktır ve bir panik bozukluk hipnoterapisinde kişi korkularından daha güçlü olmayı ve onları yönetmeyi öğrenir, bu tam bir sağaltımdır.

 

AGORAFOBİ TEDAVİSİNDE DE KULLANILABİLİR

Hipnoterapi panik bozukluğu olan kişilerde yaygın olarak görülen agorafobi tedavisinde de etkin olarak kullanılabilmektedir. Agorafobi kalabalık ya da araba kullanma gibi kısıtlayıcı koşullarda ortaya çıkan panik atak yaşama korkusudur. Hipnoterapi kişiye bu korku ile yüzyüzeyken kendini nasıl yatıştıracağını, özgüveni hissedip daha kaliteli bir yaşama doğru kendini nasıl motive edeceği öğretilir. Hipnozun pozitif etkileri, bu korku temelli birçok sorunu bertaraf etmek için hızlı ve  etkili bir yardım yöntemidir.

 

DEPRESYON, BAŞ AĞRISI, MİGREN...

Hipnoterapi panik bozukluğu olan bir kişinin, korkularının sebeplerine inip, kaynağından sorunu çözmesine ve özgüvenini artırarak olumsuz düşünceleri yenmesine odaklanır ve danışana sorun yaratan belirtileri yönetmesini öğreterek ciddi düzeyde yardımcı olabilir. Ek olarak hipnoterapi bu durumlarla birlikte yaygın bir şekilde görülen depresyon, baş ağrısı ve migren, travma sonrası stres bozukluğu ve huzursuz bağırsak sendromu gibi durumlar için de tedaviye yardımcı  olağanüstü etkili bir destek yöntemidir.

 

Hipnoterapi, psikolojik yardım odaklı, eğitimli  bir hipnoz uzmanı ya da bu konuda eğitim almış nitelikli tecrübeli bir zihin sağlığı profesyoneli ile yapılmalıdır.”

Ad & Soyad
E-Posta
Yorum