Hipnoz ve Hipnoterapi Eğitimi Nedir, Nasıl Yapılır, Sertifikası Ne İşe Yarar?

(Hipnoz Eğitimi katılım koşulları için linke tıklayınız:  https://www.mehmetbaskak.com/haberler/bilimsel-trans-teknikleri-temel-ve-ileri-duzey-egitimleri)

Son 20 yılda sağlıkla ilgili doğal yöntemlerin tüm dünyada gittikçe yükselişe geçmesine paralel olarak Türkiye’de de yükselişte...Bu süreçle birlikte hipnoz ve hipnoterapiyi birçok alanda olduğu gibi tıp; zihinsel ve fiziksel sağlığın desteklenmesinde, hastalıklarla mücadele etmede hipnoterapi bazen tedaviye yardımcı bir yöntem olarak, bazen de direkt bir metod olarak gittikçe yükselen bir değer. 

Hipnoz sadece psikoloji ve tıp alanında değil, eğitim, spor, pazarlama ve satış gibi öğrenme ve iletişimin çok önemli olduğu birçok alanda da etkin çözümlere sahip olduğundan geniş bir kullanıma  ve gittikçe artan bir talepe sahiptir

Hipnoz Bir Hokkabaz Marifeti midir?

İnsanlar sinema filmlerinde, romanlarda ya da bazı gece kulübü şovlarında sunulduğu haliyle hipnoz hakkında hep kirli düşüncelere sahip oldular. Tvlerde ve internetteki uçuk kaçık videolarda hipnozu hep şöyle gördü insanlar: Bir hipnozcu sahneye çıkar, sahnedeki birinin  zihnini ele geçirir ve onu köpek gibi havlatır, tavuk gibi gıdaklatır, sandalyeyle seviştirir. Bu tür ucuz gece kulübü şovlarında gerçekleştirilen bu gibi şovlarda yahut çizgi filmlerde eğlencelik hipnozu görenler için hipnoz, ancak masallarda rastlanılan bir büyücülük faaliyeti, eğlencelik bir hokkabazlık marifeti, dolandırıcılık ya da şarlatanlığın olabileceği şüpheli bir hafifmeşrep yöntem gibi algılanmakta...

Bu kirli algı, insanlığın yüzde yüz faydasına olan hipnoz için büyük bir talihsizlik, fakat bununla birlikte bilimsel hipnozun, el çabukluğu cinsinden bir hokkabaz işi olmadığı artık tüm dünyada daha açık ve net olarak algılanıyor. Hipnozun gittikçe yükselişte olan bir ilgiyle karşılanması, gelişmiş ülkelerde hipnoz ve hipnoterapinin tedaviye müthiş bir destek olarak yıllardır resmi olarak benimsenmiş olması, bilimsel çevrelerde değerinin anlaşılmasıyla hipnoz, son zamanlarda hak ettiği yerin daha fazla buluyor, Türkiye’de sağlık bakanlığınca 2015’te çıkarılan yönetmelikle hipnoz uygulamaları, hipnoz eğitimleri artık hastanelere, üniversitelere girmiş durumda.  

Kimler Hipnoz Eğitimi Alır:

Hipnoz eğitimlerinin katılımcıları bir başkasına yardım etmek ya da kendi kişisel gelişimine katkıda bulunmak isteyenlerden oluşur.

Sağlık bakanlığınca onaylanan herhangi bir üniversite nezdindeki hipnoz kursları sadece hekim ve klinik psikologlar içindir, düz psikologlar dahi kabul edilmez. Sağlık bakanlığının Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp yönetmeliği kapsamındaki bu hipnoz eğitimlerine sadece hekimler ve klinik psikologlar kabul edilir. Bununla birlikte, ülkemizde farklı mesleklerden yetişkinlerin rahatlıkla katılabileceği birçok özel hipnoz eğitim kursları da bulunmaktadır. 

Yıllardır bilimsel hipnoz eğitimi konusunda öncü konumda olan Trans Eğitim ve Danışmanlık nezdindeki Bilimsel Hipnoz/hipnoterapi eğitimleri, hem başkasına yardım etmek isteyen, hem kendi kişisel gelişimi için bilgiyle donanmak isteyen her üniversite mezunu yetişkine açıktır. 

Hipnoz Eğitimi tarihleri için linke tıklayınız:  https://www.mehmetbaskak.com/haberler/bilimsel-trans-teknikleri-temel-ve-ileri-duzey-egitimleri

Eğitimler Nasıldır, Ne Kadar sürede tamamlanır,, Eğitimlerde Ne anlatılır?

Uluslararası alanda hipnoz eğitimlerinin aşamaları ilkeleri, kaç saatten oluşacağı, hangi içerikten oluşacağı belirlenmiştir. Günümüz dünyasında ciddi hipnoz eğitim faaliyetleri 200 saatlik uzun soluklu bir kurstan oluşmakta... Bununla birlikte hem dünyada hem ülkemizde hipnoz eğitimi adı altında birçok faaliyet özgürce yapılmaktadır. Sosyal medyada reklamlarına sıkça rastlayabileceğiniz bu eğitimlerin  tek günde başlayıp biten, iki üç günde tamamlanan tabiri caizse şipşak tamamlanan hipnoz eğitimlerine sıkça rastlamak da mümkündür.

Bu tür iki-üç günlük eğitimler de elbette bir ihtiyaca cevap verebilir, hipnoz hakkında doğru bilgiler edinilebilir, merak gidermek için bir çözüm olabilir, ama konuyu bir meslek olarak icra edecek olan ya da donanımlı ve becerikli bir hipnoz uzmanı/hipnoterapist olmak isteyenler için çok yetersizdir. Hipnoterapi becerilerini kazanmak için uzun soluklu, köklü bir hipnoz eğitimlerini tercih etmek gerekmektedir.

Hipnoz Bilimsel Bir yöntemdir ve Ciddi Bir iştir:

Hipnoz ciddi bir iştir ve bilimsel kanıtlara dayalı bir yöntemdir. Eğitiminin geniş zamanda, adım adım öğrenilip , bol uygulamayla pekiştirilmesi şarttır. İnsan psikolojisi başta olmak üzere, tıp uygulamalarının nerdeyse tamamına destek olabilecek, her alanda kullanılabilecek bir yüksek bilinçaltı iletişim becerisi kazandırmalıdır hipnoz eğitimleri, bu açıdan insan psikolojisine dair en temel ilkelerden başlayarak, hipnozu yapabilmenin değişik yöntemleri, hipnoz sonrası uygulanacak terapi teknikleri, değişim ve dönüşüm araçları ve bunların katılımcılarda beceriye dönüşmesi için bol uygulamalar genel olarak hipnoz eğitimlerinin içeriğini oluşturmaktadır.

HİPNOTİST, HİPNOTERAPİST, UZMAN HİPNOTERAPİST

Bizim verdiğimiz eğitimler uluslar arası standartlara uygun şekilde en az 200 akademik saatte tamamlanır. Her ayın bir haftasonunda gerçekleşir. Bu eğitim, değişik meslek gruplarının farklı amaçlarına hitap eden üç paketten oluşmaktadır. HİPNOTİST, HİPNOTERAPİST ve  UZMAN HİPNOTERAPİST başlıklarından oluşan eğitimlerde ilk iki pakete her meslekten yetişkin kabul edilmekte, uzman hipnoterapist paketine ise sadece hekim ve psikologlar devam edebilmektedir.

Hipnotist Paketi:

Her meslekten yetişkin katılabilir. Hipnozun , otohipnozun nasıl yapılacağı  öğretilir. Telkinle hipnoz, hipnozda telkin bu fazın sınırlarını belirler. Katılımcılar, başkasına ve kendi kendilerine hipnoz yapmayı bu paketle yüzde yüz öğrenirler. Bu üç modülü tamamlayanlar, Hipnoz Temel Eğitimi ve Hızlı Hipnoz Eğitimi başlığı altında iki sertifikayla katılımlarını belgelemiş olurlar. (80 akademik saattir.)

Hipnoterapist Paketi:

Hipnotist paketini tamamlamış olanlar, bu eğitim paketine devam edebilir. Hipnozla terapi sistemleri, bilinçaltı düzeyde değişim teknikleri derinlemesine  bu fazda öğretilir. Hipnoterapinin en etkili tekniklerini uygulamada katılımcıların yetkinleşmesi amaçlanır. Katılımcılar hipnoterapi konusunda tam donanımlı bir uzmana dönüşürler. Bu paketi de tamamlayanlara önceki sertifikaya ek olarak İleri Düzey Hipnoz (Hipnoterapi )içerikli  sertifika verilir.(Hipnotist paketiyle birlikte 140 akademik saattir.)

Uzman Hipnoterapist Paketi:

Yukarıdaki iki paketi tamamlamak ve ruh sağlığı alanında çalışan uzman olmak bu pakete  devam etmenin ttemel koşuludur. Terapi odasındaki imkanları genişletmek, danışan sorunları etrafında 360 derecelik bir manevra kabiliyeti kazandırmak esastır. Başlı başına bir uzmanlık alanı olan cinsel terapi konusunda yetkinlik kazandırmak ve bilişsel davranışçı hipnoterapi mantığıyla yaklaşımlarda bulunabilme becerisi bu ileri fazın ana amacıdır. (Diğer iki paketle birlikte 200 akademik saate tekabül eder)

Hipnoz Eğitimi içeriği için lütfen linke tıklayınız: https://www.mehmetbaskak.com/haberler/bilimsel-trans-teknikleri-temel-ve-ileri-duzey-egitimleri

Sertifika Ne Demektir, Kapsamı Nedir, Uluslar arası geçerliliği olan  Sertifika mı?

Bir pazarlama yöntemi olarak birçok kuruluş “uluslar arası geçerliliği olan sertifika” tanımlamasını yapmaktadır. Bu bir illizyon ve satış tekniğidir. Türkiye’de devletin resmi kurumlarında hekimler ve klinik psikologlara açık olan eğitimlerde verilen sertifikayı devlet kendi kurumlarında hipnoz yapabilmenin şartı olarak koymuştur. Resmi bir kurumda çalışan hekim ya da klinik psikologsanız, bu sertifikayı edinmek zorunluluğunuz var. Fakat, resmi kurum dışında herhangi bir eğitim, kişisel gelişim, koçluk, psikolojik danışmanlık merkezinde serbest piyasada hizmet verecekseniz asl olan, ciddi bir kurumdan eğitim almış olmanızdır.

Özel kuruluşların sağladığı eğitimlerden alınan tüm sertifikalar, sizin ve danışanınız arasında güven sağlayan bir belgedir sadece. Uluslar arası geçerliliği olan bir sertifika iddiası ise aldatmacadır. devletlerin sağlık bakanlıkları, resmi kurumları tarafından kabul edilen hipnoz sertifikası sadece hekimlere ve klinik psikologlara, resmi kurumlarda hipnoz yapma izni verir. Özel kuruluşlardan alınan katılım belgesi/sertifkalar ise hiçkimseye ofis açma yetkisi vermez, ofis açma yetkisi veren bir belge gibi lanse edilen bu sözde “uluslar arası sertifika” nın, tüm dünya resmi organlarınca tanınan ve ofis açma yetkisi veren bir belge olduğu iddiası gerçek dışıdır, insanların müşteri olmasını sağlamak için kullanılan yaygın bir aldatmacadır.. Bu güce sahip bir hipnoz sertifikası yoktur. Bir kağıt parçasına İngilizce sertifika yazmak, onun tüm dünya devletlerinde size ofis açma yetkisi verdiğini göstermez, sadece o kağıdın İngilizce yazıldığını gösterir.

Trans Eğitim ve Danışmanlık Sertifikası:

Biz yıllardır özgün bir hipnoterapi sişstemiyle Türkiye’de yıllardır istikrarlı eğitimler veren ve yüzlerce donanımlı uzmanın yetişmesine katkı sağlamış bir hipnoz eğitim kurumu olarak, eğitimlerimizi sertifkayla belgeliyoruz, bu Trans Eğitim ve Danışmanlık logolu bir sertifikadır; eğitimli ve ciddi bir kurum olarak hipnozu yüzde yüz öğrettiğimizi belgeler. Müşterinizle/danışlanınızla sizin aranızda güveni pekiştiren ve çok ciddi bir eğitim sürecinden geçtiğinizi kanıtlayan bir katılım belgesi hükmündedir.

"Hipnoz Sertifikasıyla Ofis Açabilir miyim?"

Aslolan hipnozu, hipnoterapiyi öğrenmek ve beceriye dönüştürmektir, Bu noktadan sonra bir ofis açmak Maliye bakanlığına , ticaret odasına danışmanlık/koçluk beyanıyla müracaat etmeye bağlıdır. Bütün psikologlar dahi, diplomalarıyla değil, sertifikalarıyla değil, maliye bakanlığına , Ticaret odasına ofis açma eğitim ve danışmanlık hizmeti verme bilgisiyle ofis açmaktadır. Sonrasında yaşam koçluğu, psikolojik destek, bilinçaltı değişim danışmanlığı, kişisel gelişim eğitimleri gibi başlıklarla insanlar bilgilerini kendi mesleklerinde kullanmaktadır. Sertifika ve diploma ise bu şekilde açılan ofisin duvarına asmak içindir. Asıl önemli olan, biliniz, birikiminiz ve insanlara zarar vermeden, doğru bir şekilde hizmet sunmaktır ve bunu sertifika değil siz yaparsınız ve bu ise aldığınız eğitimin ciddiyetiyle, gücüyle belirlenir.

 

Trans Eğitim ve Danışmanlık Hipnoz eğitimlerinde tanışmak dileğiyle...

Ad & Soyad
E-Posta
Yorum
  Büşra Doğan   2021-04-28 03:31:55
Bana dönüş sağlar mısınız. Görüşmek istiyorum

Dr. Klinik Psikolog Mehmet Başkak
Cevap: 0 542 898 96 02 WhatsApp hattından ulaşabilirsiniz. Selamlar
  bünyamin cantez   2020-09-21 17:45:36
eğitim yeri,zaman ve ücretlendirme konusunda bilgi alabilirmiyim

Dr. Klinik Psikolog Mehmet Başkak
Cevap: Yukarıdaki yazda ilk paragrafta ve sonraki paragraflarda verilen linklerde, en yakın eğitim için her bilgiyi bulabilirsiniz. Selamlar
  Uluç Şonya   2020-07-17 20:55:47
Hipnoterapi eğtimi almak istiyorum, detaylı bilgi alabilirmiyim ?

Dr. Klinik Psikolog Mehmet Başkak
Cevap: Merhaba, linke tıkladığınızda bütün detayları öğrenebilirsiniz: https://www.mehmetbaskak.com/haberler/bilimsel-trans-teknikleri-temel-ve-ileri-duzey-egitimleri
  Caner Köse   2020-06-20 08:22:38
Hipnoterapi kursunuza katılmak istiyorum. Bilgi edinebilir miyim?

Dr. Klinik Psikolog Mehmet Başkak
Cevap: Epostanıza mail gönderildi ve detaylı bilgi için linke tıklayınız lütfen :https://www.mehmetbaskak.com/haberler/bilimsel-trans-teknikleri-temel-ve-ileri-duzey-egitimleri
  aslı özbek   2020-06-09 21:15:08
merhaba hipnoz eğitimlerine katılmak istiyorum. psikoloğum ve bu sene yüksek lisansa başlayacağım ancak klinik değil de nöropsikoloji de kabul oluyor mu? ve ücret eğitimin yeni dönem yer, tarih bilgilerini tarafıma iletir misiniz lütfen?