Ereksiyon Sorununa Hipnoz Tedavisi

Ereksiyon bozukluğu (erektil disfonksiyon) birçok erkek ve çift için oldukça hassas bir konudur. Ereksiyon bozukluğu; erkeklerin cinsel ilişki için ereksiyon olamamaları ya da bu durumu sürdürememelerini içerir ve bu durum ilişkilerde ciddi bir sorun ortaya çıkardığı gibi partnerler arasında birçok başka soruna da sebep olabilir.

Erkeklerin iktidarsızlık yaşamalarının psikolojik ya da fizyolojik pek çok sebebi olabilir ve bu sorunun ortaya çıkma  nedeni çoğu zaman fiziksel tabanlı değildir. Hipnoz, ereksiyon bozukluğu sorununu fiziksel olmayan sebeplerden dolayı yaşayan erkeklere ciddi anlamda yardımcı olabilmektedir.

Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, konuya dair İngiliz Üroloji Dergisi'nde yayınlanan araştırmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi:

 

HİPNOZLA YÜZDE 80 BAŞARI

“Hipnoz tedavisi, fiziksel sebeplere bağlı olmayan ereksiyon bozukluğu vakalarında yüksek bir başarıya sahiptir. Yapılan bu araştırma çalışması 4 gruba ayrılan 79 kişi ile yapıldı. İlk gruba testosteron, ikinci gruba trazodon verildi, üçüncü gruba hipnoz uygulandı ve son grup ise çalışma grubu olarak belirlendi.  Çalışma, dört grubun tamamının iyileşme gösterdiğini ortaya koyuyordu; ancak hipnoz grubu, plasebo grubunun yüzde 39, testosteron grubunun yüzde 60 ve trazodon grubunun aldığı yüzde 67 orana kıyasla yüzde 80 başarı gösterdi.

Siz veya sevdiğiniz kişi ereksiyon bozukluğundan muzdaripse, teşhis ve tanısı da fiziksel bir problem değilse, hipnoz sizin için  güçlü bir yardım yöntemi olabilir. Hipnoterapi, bilinçaltı düzeyde sorunların sebebini çözmeyi sağlayan güçlü tekniklere sahiptir ve hipnoz  problemin bilinçaltı kökenine ulaşmanıza yardımcı olur, böylece sorunu kaynağında düzeltmek mümkün olur.

Endişe, dip stres unsurları, ereksiyon bozukluğunun en sık görülen bir sebeplerdir ve hipnoz, olumsuz duyguları zayıflatarak, olumlu duyguları açığa çıkarıp güçlendiren ve  böylece negatif duyguların üstesinden gelerek kişilerin derin bir rahatlamaya ulaşmasını sağlar. Hipnozla beraber bilinçaltınız aklınıza, ereksiyon bozukluğunun ardındaki sorunları ele alan yeni bakış açıları,  farklı düşünce kalıpları oluşturmanıza olanak tanır ve bütünüyle bunun üstesinden nasıl geleceğinizi çözmenize yardımcı olur.

Ereksiyon bozukluğu yaşayanlar, öncelikle sorunun nedeni olabilecek mesela diyabet  veya diğer fiziksel rahatsızlıkların sorunun sebebi olup olmadığını anlamak için öncelikle bir doktora başvurmalıdır. Genellikle sorun psikolojik temelli olsa da bu kısmın netleşmesi önemlidir.

 

Fizyolojik sebeplerden kaynaklanan bir ereksiyon sorunu olsa bile, doktorun tedavi sürecine hipnozun eşlik etmesi çok önemlidir yani sorun fizyolojik bir sebebe bağlı olsa bile, durumun psikolojik açıdan hipnozla desteklenmesi de başarı elde edilmesi için çok önemlidir.

Psikolojik tabanlı iktidarsızlık sorunu için ortalama 6-8 seans çalışılmakta ve kişilerin ciddi bir iyileşme düzeyi elde etmeleri mümkün olabilmektedir.

Ad & Soyad
E-Posta
Yorum