Bilinçatını Temizle ve Kolay Zayıfla

EGZERSİZ YAPAMAYANLAR İÇİN İDEAL ÇÖZÜM

Hipnozla kolay zayıflama 

Modern dünyada insan her istediğine ulaşabiliyor. Dokunup almak istediğimiz her şey elimiz uzatma mesafesinde…Sürekli tüketmek sürekli yemek bir yaşama biçimine dönüştü, giderek daha az hareket ediyoruz ve fakat daha fazla yiyoruz. Bu ise toplumda obezite oranının gittikçe artmasına sebep oluyor. Gittikçe daha fazla tombul çocuk, tombul kadın ya da erkek görüyoruz; kilolarını veremeyen insan sayısı çığ gibi büyüyor.

Aşırı kilo ve obezitenin  oluşmasında modern yaşamın gerekleriyle birlikte birçok sebep var elbette; Genetik yatkınlık, metobolik sebepler, ilaç kullanımına bağlı sebepler, sosyal ya da psikolojik sebepler, genellikle aşırı kilolu olmanın zeminini oluşturmada…Sebep her ne olursa olsun daha sağlıklı olmak ve daha güzel görünmek ve elbette ki ideal bedene sahip olmak her insanın en doğal hakkı…

Yaygın yöntemlerle zayıflamak isteyenler, genellikle onlarca diyet listesini uygulayamadan eskitmiş insanlardan oluşuyor. Gittiği diyetisyen, işe yarayacak  harika bir diyet programı vermiştir, ama kişi bunu ancak kısa bir süre uygulayabilmiştir. Diyet listesi güçlü olsa da, uygulayıcının iradesi kısa bir süre içinde güçsüz düşmüştür ve diyeti terk etmiştir. Diyet listeleri başarısız oldukça da  kişiler daha fazla umutsuzluğa, iç çatışmaya ve mutsuzluğa sürüklenerek verdiklerinden daha fazlasını almaya devam ediyorlar.

Aşırı kilodan muzdarip insanlar genellikle bir diyet programını uzun süre sürdüremezler ve bir kez bozduktan sonra verdiklerinden daha fazlasını alırlar. Yeteri kadar egzersiz yapamazlar, yürümek koşmak büyük bir eziyet gibi gelir. Günümüzde  kişi bir kez kilo almaya başlamışsa, bilinçaltı düzeyde bir destek almıyorsa  kilo vermek nerdeyse bir işkenceye dönüşmüş demektir.

Hipnozla Kolay Zayıflama

Bütün insan davranışlarının sebepleri gibi, aşırı yemenin sebepleri de bilinçaltında kayıtlıdır ve bilinçaltı düzeyde aşırı yemenin, hareketsizliğin sebepleri ortadan kaldırılmadıkça kişilerin zayıflaması,  akıntıya kürek çekmek gibi zorlu ve kişiyi güçsüz düşüren bir süreçtir. Hipnoz ise tam burada ideal bir araç olarak karşımıza çıkıyor, çünkü hipnoz bilinçaltındaki aşırı yemenin sebeplerini bulmada ve kalıcı olarak yok etmede bütün dünyada yıllardır kullanılan etkili bir yöntemdir.

Aşırı Yemenin Bilinçaltındaki sebepleri ortadan kaldırılmalı

 “Diyet yapmak”, “rejim yapmak” gibi kelimeler bir iç çatışmanın da başlangıcı gibidir aslında ve kişi daha “diyet yapmalıyım” dediği andan itibaren bilinçaltında bir savaş başlar.Çünkü aslında aşırı yemek, fazla fazla atıştırmak, sürekli boğazımızdan bir şeyler geçirmek arzusu, damağımızda bir yiyeceğin adını hissetmek…Bütün bu sürekli yeme eylemlerinin fiziksel sebeplerden çok bilinçaltı sebepleri var: Öfke, aşrı kıskançlık, ruhsal ve bedensel tatminsizlik, özdeğer ve özgüven yoksunluğu, suçluluk, kızgınlık, aşırı kıskançlık, ilişkisel ve seksüel sıkıntılar, kişinin güç yetiremediği bastırdığı durumlar, yalnızlık duygusu  gibi bilinçaltı düzeydeki olumsuz duygular, kişilerin aşırı yeme dürtülerinin dip sebeplerini oluşturmaktadır.  İşte hipnoz, bilinçaltındaki bu olumsuz duyguları temizler ve bu olumuz duygular temizlendiğinde kişi kendiliğinden aşırı yeme ihtiyacından kurtulur ve yine hipnoterapi teknikleriyle dengeli beslenme alışkanlığı bilinçaltı düzeyde kalıcı olarak yerleşme imkanı bulur.

Hipnozla zayıflama desteği alan bir genç 32 yaşındaki A.L hanım” Eşimin bana ilgisinin azaldığını hissedince, eve geç geldiğinde ya da başka kadınlarla konuşmasını kıskandıkça kendimi mutfakta buluyorum ve tatlı tuzlu ayrım yapmadan ne bulursam yiyorum, ancak midem gerildiğinde duruyorum” diyordu.

Bir başka hipnozla zayıflayan E. G. Hanım: “Yalnız yaşıyorum. Fazla arkadaşım yok, işten çıkar çıkmaz eve geliyorum ve can sıkıntısından patlıyorum. İnternetin ya da televizyonun başındayken bir yandan da atıştırıyorum” derken; 120 kilo olan evli ve kocasını seven S.Ü adlı hanımefendinin, yapılan bilinçaltı uygulamada kilolu olmasının sebebi oldukça ilginçti:” eğer yemezsem, zayıflarsam güzel bir kadın olurum ve güzel bir kadın olursam başka erkeklerin ilgisini çekerim, başka erkekler bana ilgi gösterdiğinde eyvah ya eşimi ve evliğimi kaybedersem…” şeklindeki bilinçaltı  dip bir korku, bütün kalori hesaplarına rağmen  zayıflamayı imkansız kılıyordu.

Kişi sadece iradei bir süreçle, bir listeye bağımlı kalarak zayıflamaya çalıştığında kendisini zorlayarak, iradesini zorlayarak bir süre bu listeye uyar ve ama aynı esnada bilinçaltından güçlü bir dirençle karşılaşır. Bilinçaltı her zaman daha güçlüdür ve bir süre sonra irade yorulur ve diyetten vazgeçilir. Çünkü aşrı yemek bilinçaltındaki bir duyguya karşılık gelmektedir, bilinçaltındaki olumsuz duygudan kaynaklanarak kişi rahatlamanın bir yöntemi olarak aşırı yer, vakitli vakitsiz atıştırır. Bilinçaltı düzeyde olumsuz dip duygular temizlenmeden girişilen bir diyet/rejim eylemi, bünye tarafından tehdit olarak algılanmakta ve kişiyi başarısızlığa mahkum etmektedir.

6-8 seans yeterli olabilmekte

Hipnozla yapılan zayıflama çalışmalarının esası, aşırı yemenin sebebi olan bilinçaltındaki dip duyguları temizlemek ve zayıflamayı kolay bir sürece oturtmaktır. Uygulanan özel telkin ve hipnoterapi teknikleriyle, olumsuz duygular yok edilir ve dengeli beslenme alışkanlıklarının otomatik hale getirilmesi kolaylaştırılır ve bu, kişinin kolaylıkla ve kalcı olarak zayıflamasıyla sonuçlanır. Bilinçaltı düzeyde hipnozla zayıflamanın bu süreci, kişilere öre artıp eksilmekle birlikte genellikle en az 6-8 seans sürmektedir.

Ad & Soyad
E-Posta
Yorum
  Mevsim Sarı   2021-01-20 09:08:51
Merhaba seans ucretlerinizi öğrenebilir miyim??

Dr. Klinik Psikolog Mehmet Başkak
Cevap: Merhaba İletişim sayfasındaki telefonla bilgi alabilirsiniz.