Menopoza Karşı Hipnoz

Menopoz kelimesi sizin için ne ifade ediyor?Menopoz bir şeyin sonu mu yoksa yeni bir başlangıç ​​mı?
 

Menopoz kelimesi sizin için ne ifade ediyor?Menopoz bir şeyin sonu mu yoksa yeni bir başlangıç ​​mı?

Tipik olarak menopoz,40’lı veya 50’li yaşlar arasında herhangi bir zamanda ortaya çıkabilir. Menopozun görülme vakti ortalama 51 yaş civarıdır. Menopoz bazen çok daha erken olan 30’lu yaşlarda da görülebilir. 

Bazı kadınlar menopozdan sonra bir şekilde daha verimli olamadıklarından kendilerini daha az 'dişil' hissederler. Bazıları ise hızlı bir yaşlanma sürecine girdiklerini zannederek kendilerini daha az çekici hissedebilirler. Dolayısıyla özgüven kaybı yaşayabilir, karşı cinse karşı 'görünmez' olduklarını, kadınlık özelliklerini yitirdiklerini hissetmeye başlayabilirler.

Bu olumsuz düşünceler bazı kadınlar aşırı kaşıntı ve gece terlemeleri, sıcak basmaları dahil olmak üzere çeşitli fiziksel belirtilerle de kendini gösterebilir. 

Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, “Menopoz, hayatınızdaki yeni bir 'mevsime' geçiştir diyerek şu bilgileri verdi:

Menopoz, bir hastalık veya rahatsızlık değildir. Menopoz sürecinde kendinizi özgüveni yüksek, sağlıklı, rahat ve pozitif hissetmeli ve bu olgunluk süreci hakkında doğru bir bakış açısının içselleştirilmesi gerekmektedir.. Çünkü insan hayatında bir sürecin sonu bir başka sürecin başlangıcı anlamına gelir ve hayatın her döneminin kendisine göre bir hazzı ve güzelliği vardır. Doğru bir hipnoterapi yaklaşımıyla menapozun tüm huzursuz eden etkilerin aşmak mümkündür.’’

 

HİPNOZ, MENOPOZ SÜRECİNDE NASIL YARDIMCI OLUR? 

“Hipnoz sayesinde derin rahatlama ile birlikte oluşacak olumlu tutum ve devamındaki olumlu davranış geliştirme süreci, sağlığınız ve refah duygunuz üzerinde güçlü etkiler oluşturur.

Derinlemesine rahatlamak, yaşadığınız rahatsız edici belirtilerden uzaklaşmanızı sağlayarak kendinizi daha umutlu hissetmenize yardımcı olmaktadır. 

Hipnotik seanslar menopozunuza bakış açınızın değişmesini sağlarken, menopoz sırasında yaşanan gerilimli sürecin atlatılması yüksek oranda kolaylaştırılır. Hipnoz ile menapozun birçok yan etkisi aşılabilir ve kısa süre içerisinde kişinin  psikolojik dengesinin oluşmasına yönelik bir süreç oluşturulabilir. Bu ise, sıcak basması, aşırı terleme, stres, isteksizlik gibi birçok olumsuz semptomun kısa sürede devre dışı kalmasıyla sonuçlanabilmektedir. Ortalama 6-8 seans genellikle yeterli olabilmektedir.

Ad & Soyad
E-Posta
Yorum