Ev işleri erkeği bozuyor

Ev işine zorlamak, erkekleri seksten uzaklaşıyor 

Yazının yer aldığı medya:

Hürriyet: http://www.hurriyetaile.com/fotogaleri/sizin-icin/ev-isine-zorlamak-erkekleri-seksten-uzaklastiriyor-2679#p-1

Takvim: http://www.takvim.com.tr/yasam/2016/12/17/ev-isleri-bozuyor-erkekleri

Sözcü: http://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/ev-isi-erkegi-bozar-mi/

Toa alma, temizlik, yemek pişirme, bulaşık yıkama gibi kadınsı ev işleriyle daha fazla uğraşan evli erkekler,bahçe işleri , ev onarım gibi işler ya da erkeğe ait olduğu kabul edilmiş dış çalışma hayatına sahip  erkeklere göre daha az seks yapıyor.

 

İlginç ve düşündürücü gerçek, Washington Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yapılan araştırmada ortaya çıktı. 4 bin 500 evli Amerkalı çiftinin katıldığı araştırmada erkekler ve kadınların ayda ortalama beş kez seks yaptığı rapor edildi. Kadının geleneksel olarak ev işlerini yaptığı çiftlerde, kocanın ev işlerinin çoğunu yaptığı çiftlere göre ayda 1.6 kat fazla seks yapıldığı rapor edildi.

 

Sonuçları American Sociological Review dergisinde yayınlanan araştırmayı değerlendiren Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, “Karınızın ev işlerinin bir kısmını üstlendiğini ve bu durumun da daha fazla sekse dönüşeceğini düşünen kocalardan biriyseniz, belki tekrar düşünmelisiniz” diyor.

 

“Kocanızı çamaşırları katlarken ya da elektrik süpürgesiyle halıları temizlediğini görmek, mutfak önlüğüyle eve geldiğinizde sofrayı hazırladığını görmek, yüzyıllar içersinde dişil roller olarak kadın bilinçaltına kodlanmıştır ve ev işlerinin erkeğin rutin görevi haline dönüştüğü evliliklerde kadın kocasına karşı daha az  erotize olabilir. Erkek bunu sürpiz olarak yaptığında  bir fantazi anlamı yükleyebilir çift, ama toz almaktan, cam silmeye kadar ev işlerini rutin görev olarak benimsemiş erkeklerin sekse karşı ilgisi düşük olabilir ve karısı tarafından da seksi bulınmayabilir” diyen Psikolog Mehmet Başkak, başka bir deyişle, kadınların kocalarının evde yardım etmelerini sevdiklerini fakat erkeklerin iyi niyetli çabalarının onları bir arzu nesnesinden çok yardım arkadaşına dönüştürdüğünü söylüyor.  

 

"Ek olarak çalışan çiftlerde, kadın daha fazla ev işi yapmasını eşinden talep edip bu ilişkide sık sık tartışma konusu oluyorsa, erkekler yatakta soğuklaşabilir, masturbasyonu karısıyla sekse tercih edebilir." diyen Psikolog Başkak, bu yüzden, geleneksel evliliklerde kadınların cinsel tatminlerinin daha fazla olabildiğini belirtiyor.

 

Karınızın ev işlerinin bir kısmını üstlendiğinde bu durumun daha fazla sekse dönüşeceğini düşünen kocalardan biriyseniz, belki tekrar düşünmelisiniz.

Ad & Soyad
E-Posta
Yorum